Toont alle 20 resultaten

Onze topmatrassen

Ongetwijfeld heb je er weleens van gehoord, maar wat is een topmatras eigenlijk precies? Dit is een dun soort matras dat bovenop een gewoon matras geplaatst wordt. Topmatrassen bieden vele voordelen en zijn meestal van comfortschuim, polyether, koudschuim, traagschuim, paardenhaar, latex etc.

De functies van een topmatras

Een tweepersoons topmatras op 2 losse matrassen zorgt ervoor dat het voelt en eruit ziet alsof het bed een tweepersoons matras heeft, ondanks dat beide personen een eigen matras hebben. Je hebt dus geen last meer van de naad tussen de twee matrassen! Bovendien lig je extra comfortabel.

Het matras zelf zorgt voor de ondersteuning van het lichaam, terwijl het topmatras een extra laag comfort biedt. Zo kan bijvoorbeeld een koudschuim matras, dat veel ondersteuning geeft, gecombineerd worden met een traagschuim topmatras; traagschuim werkt weer drukverminderend.

In het geval van een ledikant en een gewoon matras kan het verschonen van een bed nog weleens een lastig klusje zijn. Maar er is tevens een divers aanbod in boxsprings waarvan de matrassen zijn meegestoffeerd. Hierdoor hoef je enkel het topmatras, dat heel wat dunner en lichter is dan een gewoon matras, op te maken met een molton en hoeslaken. Zo zal het verschonen een stuk makkelijker gaan!

Het topmatras is als eerste van het bed weer aan vervanging toe. Meestal na ca. 4 tot 7 jaar, ongeacht kwaliteit of prijs. Dit komt mede doordat het alle warmte en vocht opvangt. Een groot voordeel hiervan is dat het matras eronder juist zeer schoon is gebleven en een langere levensduur zal hebben.