Resultaat 1–24 van de 25 resultaten wordt getoond

Onze bedbodems

Je hebt een mooi ledikant uitgezocht. Dat is natuurlijk al heel wat. Toch ben je zonder een bedbodem nog nergens. Sterker: als bijvoorbeeld logeerbed is een ledikant niet strikt nodig, en kan in plaats daarvan ook enkel een bedbodem op pootjes worden gebruikt.

Bedbodems: functie en soorten

Een bedbodem is een constructie waar je matras op geplaatst wordt. Je hebt hiermee een stabiele, ventilerende en enigszins verende ondergrond voor je matras.

Er zijn bedbodems in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. De meest bekende zijn: de lattenbodem, spiraalbodem, schotelbodem en boxspring. Ook zijn er bedbodems in een verstelbare uitvoering. Dit kan handverstelbaar zijn, of elektrisch verstelbaar met een afstandsbediening. Je plaatst de bodem op eigen pootjes, of in de constructie van je ledikant (bedombouw). Wanneer je een boxspring in een bedombouw wilt plaatsen heb je hiervoor een inzetboxspring nodig.

Lattenbodems

Veel mensen zijn bekend met de lattenbodem en kiezen voor dit type bedbodem. Een lattenbodem is namelijk een degelijke, verende, goed ventilerende houten bedbodem.  Lattenbodems zijn er in vele kwaliteiten en prijsklassen. Wij adviseren minimaal 28 latten zodat het matras goed ondersteund wordt. Tevens werken wij veel met 42-lats lattenbodems.

Verstelbaar of niet verstelbaar?

Bij een verstelbare lattenbodem, boxspring of spiraalbodem is het belangrijk het matras hierop af te stemmen. Niet elk matras is namelijk geschikt voor een verstelbare bedbodem. Enkel matrassen zonder vering of met pocketvering lenen zich voor verstelbare bedbodems. Een verstelbaar bed heeft vele voordelen, je kunt het natuurlijk gebruiken voor comfortabel tv kijken of lezen, maar het biedt ook lichamelijke voordelen. Rugklachten, nekklachten, vermoeide benen? Verstel je bed een klein stukje voor meer ontspanning in de spieren en voor een betere doorbloeding.